Congreso, coloquio o simposio

Infoling 4.39 (2023)
Título:III Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2023)
Entidades organizadoras:Universitat de Barcelona; Universitat de les Illes Balears; Institut d'Estudis Menorquí; Institut Ramon Llull; Govern de les Illes Balears
Lugar de celebración:Menorca, España
Fecha de inicio:28 de agosto de 2023
Fecha de finalización:31 de agosto de 2023
Circular Nº:1
Contacto:Anna Pineda, anna.pineda@ub.edu
Descripción

*Crida de petició de contribucions d'estudiants de grau, màster i doctorat (format pòster)*

 

L’objectiu de l’EDELC és oferir formació en lingüística catalana a aquells estudiants de grau i de postgrau que vulgueu aprofundir en aquest camp, i s’adreça especialment als estudiants que ara mateix sou en universitats de fora del domini lingüístic català i que teniu interès en la llengua catalana o que ja hàgiu començat a investigar-ne algun aspecte. L’EDELC vol afavorir les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en els estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

 

A banda dels cursos d’introducció a diferents disciplines de la lingüística catalana (de 4,5 hores cadascun), l’EDELC inclou un espai destinat a tutories per poder aprofundir, si cal, en els continguts dels cursos, i un espai per a la presentació de treballs. Tots dos espais pretenen afavorir la interacció directa amb especialistes de l’àrea i entre estudiants.

 Com en les darreres edicions, els estudiants podreu presentar-hi la vostra recerca en curs o ja acabada, en aquesta ocasió en forma de pòster. Més endavant, rebreu instruccions precises sobre com preparar i presentar els vostres pòsters. 

 

Els estudiants de grau, de màster o de doctorat que estigueu interessats a presentar un treball en el marc de l’EDELC 2023 heu d’enviar la vostra proposta, que pot ser individual i en col·laboració, en català o en anglès a l’adreça que figura tot seguit, abans del dia 30 de juny de 2023: 

 

edelc2023@gmail.com

 

Documentació que cal que hi adjunteu:

***********************************************************

Document amb dades personals, indicant:

  1. Nom i cognoms
  2. Adreça electrònica
  3. Beques de què gaudiu actualment
  4. Lloc des de la qual us desplaçareu a Menorca

 

Document amb informació sobre la proposta, indicant:

  1. Àrea de la lingüística en què s’emmarca la vostra proposta
  2. Títol del treball i resum de 400 paraules com a màxim

***********************************************************

Com en les dues darreres edicions, el millor treball, seleccionat per un jurat nomenat pel comitè organitzador local, rebrà el Premi Aina Moll, dotat amb 3.000 € i finançat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Per a la selecció del millor treball, es tindran en compte tant la qualitat de la proposta enviada com la presentació que en feu en el marc de l’escola. 

 

Ara mateix, el comitè organitzador estem treballant en opcions per oferir-vos allotjament gratuït als estudiants que hi assistiu, a banda d’en altres ajuts i beques. Quan ho tinguem tot lligat, farem un segon missatge amb tota la informació. 

Área temática:Fonética, Fonología, Historia de la lingüística, Historiografía lingüística, Lexicografía, Lexicología, Lingüística histórica, Morfología, Semántica, Sintaxis, Sociolingüística
Programa

En aquesta tercera edició de l'Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2023) la prof. Gemma Rigau serà qui s’encarregarà de la conferència inaugural.

Comité organizador

Catalina Amengual –  Dublin City University

Eloi Bellés – Universitat Autònoma de Madrid

Elga Cremades  – Universitat de les Illes Balears

Isabel Crespí – Universitat de les Illes Balears

Anna Pineda – Universitat de Barcelona

Clàudia Pons-Moll  – Universitat de Barcelona

Francesc Torres-Tamarit – Universitat Autònoma de Barcelona

Maria del Mar Vanrell Bosch – Universitat de les Illes Balears

Plazo de envío de propuestas: hasta el1 de julio de 2023
Notificación de contribuciones aceptadas:20 de julio de 2023
Lengua(s) oficial(es) del evento:

inglés, catalánFecha de publicación en Infoling:24 de abril de 2023
Remitente:
Anna Pineda
Universitat de Barcelona
<anna.pinedaub.edu>