Novedad bibliográfica

Infoling 10.45 (2020)
Título:Pompeu Fabra, a la Universitat i de la Univeristat
Autores/as:Murgades, Josep; Nogué Serrano, Neus; Bellés, Eloi
Año de publicación:2020
Lugar de edición:Barcelona (España)
Editorial:Edicions de la Universitat de Barcelona
Descripción

Pompeu Fabra és l’arquitecte de la codificació moderna de la llengua catalana: la seva proposta normativa ha esdevingut el model que guia la tasca prescriptiva actual. Però aquest paper de codificador és només una de les cares d’una personalitat molt més complexa, que comprèn les facetes de lingüista autodidacte, de docent i gestor universitari, i de ciutadà compromès amb el país. Amb motiu del cent-cinquantè aniversari del seu naixement i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana, i en el marc de les activitats de l’Any Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona va retre-li homenatge amb una exposició i una jornada acadèmica. Fruit d’aquests actes, Pompeu Fabra, a la Universitat i de la Universitat presenta una recopilació d’articles que analitzen aspectes lingüístics de la seva obra, n’estudien els anys de formació, la recepció de les seves propostes normatives i la feina que va dur a terme en aquesta institució.

 

--------

 

Pompeu Fabra es el arquitecto de la codificación moderna de la lengua catalana: su propuesta normativa se ha convertido en el modelo que guía la tarea prescriptiva actual. Pero este papel de codificador es solo una de las facetas de una personalidad mucho más compleja, que comprende también el lingüista autodidacta, el docente y el gestor universitario, y el papel de ciudadano comprometido con el país catalán. Con motivo del 150 aniversario de su nacimiento y del centenario de la publicación de la Gramàtica catalana, la Universitat de Barcelona (España) le rindió homenaje con una exposición y una jornada académica. Fruto de estos actos, Pompeu Fabra, a la Universitat i de la Universitat presenta una recopilación de artículos, que analizan aspectos lingüísticos de su obra, estudian los años de formación del lingüista, la recepción de sus propuestas normativas y el trabajo que desarrolló en la Universidad.

Temática:Historia de la lingüística, Historiografía lingüística, Otras especialidades, Sintaxis
Índice

Exposició «Pompeu Fabra i la Universitat», Josep Murgades y Eloi Bellés

 

Pompeu Fabra a la Universitat, Jaume Claret Miranda

 

Pompeu Fabra i la lingüística europea, Eloi Bellés

 

Andorra, el català i Pompeu Fabra: l’ortografia a les actes del Consell General, Jesús Bach-Marquès

 

Les segones opcions de Fabra (1918) a la GIEC (2016), Laia Benavent Llinares

 

De la Gramàtica catalana (1918) de Pompeu Fabra a la GIEC [Gramàtica de l’Institut d’Estudis Catalans] (2016): les oracions de relatiu amb duplicació pronominal, Marta Busquets de Jover

 

La (in)transitivitat en Fabra: aspectes clau, Anna Pineda

Formato:PDF (acceso abierto)
Págs.:168
ISBN-13:978-84-9168-630-9
Formato:libro impreso
Págs.:168
ISBN-13:9788491683339
Precio: 18,00 EUR


Fecha de publicación en Infoling:12 de marzo de 2021
Remitente:
Eloi Bellés
<ebellesub.edu>